به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های منطقه، وزارت کشور جمهوری آذربایجان بدون اشاره به سرکوب تظاهرکنندگان با باتوم و گاز اشک آور اعلام کرد 11 نفر از تظاهر کنندگان به محاکم قضایی معرفی شدند.
وزارت کشور جمهوری آذربایجان با ادعای غیر قانونی بودن این تظاهرات افزود: 16 نفر بازداشت شده بودند که 5 نفر با اخذ تعهد آزاد و یازده نفر به محاکم قضایی معرفی شدند، این در شرایطی است که شاهدان عینی تعداد تظاهرکنندگان را حدود صد نفر عنوان کرده اند.
با وجود سرکوب گسترده تظاهرات آرام حمایت از حجاب در مقابل وزارت آموزش جمهوری آذربایجان، در بیانیه وزارت کشور اشاره ای به بررسی این رفتار خشونت بار ماموران نشده است.
طی سالهای گذشته شهرداری باکو از دادن مجوز تظاهرات مردمی خودداری کرده است و پلیس نیز به بهانه غیر قانونی بودن تجمع به سرکوب تظاهر کنندگان پرداخته و این به نوعی رویه تبدیل شده است.
اقدام پلیس در ضرب و شتم شدید افراد شرکت کننده در تظاهرات حمایت از حجاب در محرم و ایام سوگواری امام حسین (ع) بازتاب گسترده ای داشته است.
تعدادی از تشکلهای مردمی و اسلامی از جمله حزب اسلام و مرکز دفاع از آزادی وجدان و اعتقادات دینی با انتشار بیانیه هایی ضمن محکوم کردن وحشی گری پلیس خواهان مجازات خاطیان و رفع ممنوعیت غیر قانونی علیه حجاب شدند.
حدود دو هزار نفر از مردم جمهوری آذربایجان روز جمعه با تجمع در مقابل وزارت آموزش این کشور ممنوعیتهای غیر قانوین علیه حجاب را محکوم کردند.
پلیس و نیروهای امنیتی با استفاده از گاز اشک آور و استفاده از باتوم ده ها نفر را مورد ضرب و شتم قرار داده و این تجمع آرام را متفرق کردند.
تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی چون حجاب فریضه است، الله اکبر، آزادی برای رعایت حجاب، محجبه ها حق تحصیل دارند و حجاب ناموس ماست خواهان لغو ممنوعیتهای غیر قانونی علیه بانوان و دانش آموزان محجبه شدند.
این تجمع گسترده یک روز پس از آن صورت گرفت که مصیر مردان اف وزیر آموزش جمهوری آذربایجان در اظهاراتی فتوا گونه و بدون توجه به عدم ممنوعیت حجاب در قانون اساسی مدعی شد: پوشش حجاب توسط دانش آموزان متوسطه غیر عادی است.
وزیر آموزش جمهوری آذربایجان دو هفته پیش نیز در جمع خبرنگاران اعلام کرد: دانش آموزان دوره متوسطه الزاما باید از پوشش یکسان استفاده کنند که به دنبال آن بسیاری از مدارس از ورود دانش آموزان محجبه جلوگیری کردند.
وزارت آموزش جمهوری آذربایجان درباره سرنوشت صدها دانش آموز که طی دو هفته اخیر از تحصیل محروم شده اند، سکوت کرده است.
اوایل سال گذشته پارلمان جمهور آذربایجان به بهانه اصلاح قانون تحصیل تلاش کرد حجاب در مدارس و مراکز آموزش عالی را ممنوع کند که با واکنشهای گسترده مردمی بند مذکور حذف شد، اما وزیر آموزش جمهوری آذربایجان مدعی است که ممانعت از حضور دانش آموزان محجبه موضوعی تایید شده است.
98 درصد مردم جمهوری آذربایجان را مسلمانان تشکیل می دهند.
نظر شما